perjantai 26. kesäkuuta 2015

Milloin tarvitsen y-tunnuksen?
Vuonna 2001 aiemmin käytössä ollut ly-tunnus poistui käytöstä ja tilalle tuli y-tunnus. Se on ikäänkuin yrityksen "henkilötunnus".  Tunnukset voi kuka tahansa nähdä julkisesta yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ) joka on sekä verohallinnon että patentti- ja rekisterihallituksen yhteinen järjestelmä. Tässä linkki hakupalveluun. Sivuilta saat myös lisätietoja asiasta.

Aiemmin kirjoitin, että käsitöitään voi myydä ilman y-tunnusta. Mutta milloin y-tunnus sitten tarvitaan?

- Jokainen tosissaan yrittäjäksi ryhtyvä varmasti haluaa yrittäjä-statuksen ja hankkii y-tunnuksen. Lähinnä satunnaisesti palkka- ja eläketulon lisäksi ansioita hankkivat toimivat ilman sitä.

- Y-tunnus on välttämätön ainakin siinä vaiheessa, kun yrittäjä on arvonlisäverovelvollinen. Tämä siis viimeistään silloin, kun liikevaihto ylittää 8500 euroa vuodessa, mutta jo aiemminkin, jos yrittäjä hakeutuu arvonlisäverovelvolliseksi.

- Jos yrittäjällä on kiinteä toimipaikka, hänen on ilmoitettava yrityksensä kaupparekisteriin ja silloin hänelle määrätään y-tunnus.

- Kun yrittäjä hakeutuu ennakkoperintärekisteriin, hänelle annetaan y-tunnus. Mikä on ennakkoperintärekisteri ja mihin sitä tarvitaan - siitä myöhemmin.

- Monissa käytännön toimissa tarvitaan y-tunnusta. Esim. kun ostat tukkuliikkeestä, se saattaa edellyttää y-tunnusta.

Vaihde, Pyydykset, Funktio, Zsammenspiel
Voiko y-tunnuksesta olla jotain haittaa? Pelkkää y-tunnusta sinulle ei annetakaan, vaan se liittyy aina em. rekistereihin. Y-tunnus sinällään ei hankaloita elämääsi tai evää sinulta mitään. Lähinnä mieleen tulee työttömyyspäiväraha. Sen saamisessa esim. ennakkoperintärekisteriin kuuluminen saattaa aiheuttaa hankaluutta. Mutta sehän taas ei ole verotusasia, enkä tiedä siitä muuta kuin mitä Kelan sinänsä laajasta ohjeesta selviää.

Se, että yrittäjällä - tai käsityöharrastajalla - on y-tunnus, ei ole mikään tae siitä, että hän maksaa veronsa. Tai siitä, että hän ilmoittaa tulonsa verottajalle. Tai edes siitä, että yrityksellä on toimintaa. Nimittäin kerran annettu y-tunnus säilyy loppuelämän.

Mervi59 kommenttia:

 1. Mikä on tarkalleen liikevaihdon määritelmä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Hyvä muistutus minulle, kun yritän selostaa mahdollisimman yksinkertaisesti. Silti sorruin kirjoittamaan "kapulakieltä". Liikevaihto on se, paljonko myyt tuotteita tai palveluja. (Se ei siis ole sama kuin voitto, joka saadaan kun on vähennetty materiaali- ja muut kulut.) Liikevaihdo sensijaan kertoo koko myynnin. No arvonlisävero siitä kylläkin vähennetään.

   Poista
  2. Alvi siis vähennetään liikevaihdosta vain, jos on alvi velvollinen. Jollei ole alvi velvollinen, koko myynti on liikevaihtoa. Itse sain verottajalta aikanaan ohjeeksi, että kuitille merkataan alv 0, ei sisällä vähennettävää alvia

   Poista
  3. Yritin päästä mahdollisimman lähelle kommentoijan kysymää liikevaihdon määritelmää, johon kuuluu alvin vähentäminen. Mitään sellaista ei tokikaan voi vähentää, mitä ei ole, kuten mainitsit. Kuitin kirjoittamiseen tulemme perehtymään jatkossa.

   Poista
 2. Ovatko y-tunnukset maksullisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patentti- ja rekisterihallitukseen ilmoitus näköjään maksaa 110 euroa. Vain verohallinnon rekisteriin halutessaan y-tunnus on maksuton.

   Poista
 3. Heippa!
  Kiitos ihanasta blogista. Hyvä selventää näitä monimutkaisia asioita plus ite en ainakaan uskaltaisi suoraan verottajalta kysyä mitään :D

  Mutta olis pyyntö/ehdotus/kysymys. Olen itse työttömänä... Mulla ei sinäänsä olis mtn sitä vastaan jos möisin kässäkamaa ja maksaisin veroja ym.
  Tässä nyt on vaan se ongelma, että te-toimistoilla ei ole mitää alarajoja (tai järkeä) tuloissa. Jos olet työtön ja myyt villasukat niin työkkäri katsoo sun olleen töissä ja tadaa 3kk karenssia tulee niin että soi, vaikka voittoa olis 1€.
  ....niin sitä vaan mietin, että olenko ihan hakoteillä asian kanssa, onko verottajalla joku näkemys työttömistä myyjistä, mistähän tätä vois kysyä... Koska työkkäristä ei kukaan uskalla kysyä mitään. Mitättömät tulot riippuu niin ohuella narulla että ohhoi o.o

  Ja ennen kaikkea, haluan vähän herätellä keskustelua tästä vallitsevasta käytännöstä.. Jos tätä(kin) kautta olis mahdollista tavoittaa ihmisiä ja selventää tilannetta ja nostaa kissa pöydälle. Nimittäin jos ikinä saan töitä niin vähänkö alan myydä!! (tosin sitten ei varmaan ole aikaa, eikä tarvetta........)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ei pitäisi ottaa mitään kantaa Kelan tai te-keskuksen asioihin, kun en niistä tiedä. Nyt vaan heitän tähän kysymyksen, josta olen kuullut puhuttavan. Eikö nykyään ole joku 300 euroa, jonka saa kuukaudessa tienata, ilman, että se vaikuttaa työttymyyskorvaukseen? (vaionko senkäännimi nykyään tuo). Oletko sinä kuullut/tietoinen tästä?

   Poista
  2. Tuohon työttömyysasiaan kommentoin sen verran omasta kokemuksesta, että lomautettuna ollessani ja sivutyötä sinä aikana tehdessäni sain ns. soviteltua päivärahaa. Eli pienempää kuin jos en olisi mitään tehnyt lomautusaikana. Tämä toki työttömyyskassastani, koska sellaisen jäsen olen, mutta siis ideana, että karenssia ei ainakaan sieltä tullut vaan päivärahan alennus - kaiken kaikkiaan kannatti olla sivutöissä, ei päiväraha niin paljoa pienentynyt, että sivutyön tulot huomioiden olisin siinä "hävinnyt".
   Kiitos Mervi näistä tietoiskuista, jokaisen luen sanasta sanaan!

   Poista
 4. Tämä blogi on todellinen löytö! Suunnittelen ryhtyväni myymään itse tekemiäni tuotteita. Ajattelin aloittaa myymällä ensin tuttaville Facebookissa, ja sitä kautta testailla menekkiä. Tuli vain mieleen nämä verotus-asiat, ja päätin aloittaa tiedonhaun googlettamalla. Kappas, löysin tämän blogin! Asiat on kerrottu todella ymmärrettävällä tavalla. Luen myös kaikki postausten kommentit ja vastaukset, joista on myös huima apu. Mahtavaa, että löysin helpon ja asiantuntevan kanavan juuri kyseiseen etsimääni tietoon! Kiitos blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein nenääni niiskautin tätä lukiessani. Liikuttavaa. Olisi tosi hienoa, jos voisi olla avuksi jollekin. Se on koko tämän blogin tarkoitus!

   Poista
 5. Ihana asiantunteva blogi! Itselläni on 2 ammattia, toinen niistä käsityöammatti. En kuitenkaan kuvittele jättäväni päivätyötäni mutta haluaisin lisäansioita käsityöammatistani. Varsinaista yritystä en halua tässä vaihessa perustaa. Asiaa kyselin kahteenkin otteeseen verotoimistosta, mutta 'varmistivat' minulle että jos myyn valmistamaani tuotetta, minun tarvitsee perustaa yritys. Jätin suunnitelmani sitten siihen.... Mutta kysynkin sinulta nyt: Miten toimin verotuksellisesti kun olen toisella töissä päivät ja illat haluan valmistaa käsitöitä? En usko että ylitä tuota ALV-rajaa 8500 €...Mutta entäs sitten jos edelleen kävisin toisella töissä ja illalla teen käsitöitäni ja myynti nousee yli tuon 8500 €, tarvitseeko minun silloin perustaaa jo yritys? Kolmas kysymys (yritä kestää): Jos myyn käsitöitäni esim. Ebay:n tai Esim. Etsyn kautta, miten verot silloin? ...Ystävätär innoissaan hihkuu vierellä haluavansa myydä vanhoja keräilemiään käytettyjä vaatteita ja astioita Ebayssä, mitenkä verot siitä pitäisi ilmoittaa? Terveisin onnellinen blogisi löytämisestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luin kyllä tämän kysymyksesi tänään, tiistai-iltana, mutta keskustelen huomenna veroasiantuntijani kanssa, tarkistutan vastaukset aina.

   Vastaan päivän parin sisällä. Mervi

   Poista
  2. Ja tässä vastausta:
   Taitaapa olla niin, että tuolla ajatuksella "perustaa yritys", on turhankin mahtipontinen painoarvo, sitä pelätään ehkä ihan suotta? Verotuksessa se on vain aloittamisilmoituksen antaminen yritystoiminnasta - ei sen kummempaa perustamista.

   Jos jatkuvasti tekee käsitöitä myyntiin ja tulojakin kertyy muutamia tuhansia, niin helpompaa on ilmoittaa yritystoiminnan aloittamisesta ja toimia sen mukaisesti. Alv-rajan ylittäessä on sitten pakko rekisteröityä. Toki voit ensin seurata tilannetta ja jos näyttää siltä, että saat myyntitoiminnan käyntiin ja tuloja todellakin kertyy, niin sitten (hyvissä ajoin ennen 8500 myyntiä) teet aloittamisilmoituksen verotoimistolle. Saat siinä yhteydessä y-tunnuksen.

   Toiminnasta on kuitenkin alusta alkaen pidettävä vähintään muistiinpanoja tuloista ja menoista ja kuitit säilytettävä. Kirjanpitovelvollisuus on sitten viimeistään pakollista, kun toiminta on liiketoimintaa (ainakin jo silloin, kun 8500 euroa ylittyy). Tähän kirjanpitoasiaan tulemme vähän myöhemmin, selvitän sitäkin sitten juurta jaksaen.

   Tilanne on ihan sama, myykö tuotteita kivijalkamyymälästä, verkkokaupasta, facebook-ryhmässä tai Ebay:n tai Etsyn kautta. Tulo on tuloa ja menot ovat menoja ja erotus verotettavaa tuloa ja toimitaan, kuten toimittaisiin "yritystoiminnassa".

   Sitten se ystävättären juttu. Omien vanhojen vaatteiden ym. tavaroitten myynti, eli kirpputorimyynti, on pidettävä erillään yritystoiminnasta, koska se ei yleensä ole verollista. Tästähän jo kirjoitinkin. Ja sekin tuli mainittua, että jos ostaa käytettyä ja myy edelleen, se ei enää ole verotonta kirpputorimyyntiä, vaan liiketoimintaa.

   En lähde tässä vaiheessa näin kommentissa vastaamaan tulojen ilmoittamiseen, koska siitä tulee erillinen postaus. Pysy siis kuulolla! Ja kiva, että blogistani on hyötyä.

   Poista
 6. Kiitos vastauksestasi! Voi kun olisit istunut verotoimistossani reilut parikymmentä vuotta sitten, olisin saanut oikean vastauksen ja uskaltanut aloittaa käsityöläisenä toimimisen ilman yrityksen perustamisen pakkoa varovasti. Minut torpattiin silloin pelottelemalla ennakkoveroilla pystyyn jo ennenkuin pääsin edes kokeilemaan miltä se tuntuisi...Tietysti aika ei ollut paras mahdollinen käsitöiden myymiselle kun hyvä jos ihmisillä riitti rahaa perustoimeentuloon. Tällä hetkellä tilanteeni on se että niskassa painaa talolaina ja kohtapuolin remonttilaina joten pakko on pysyä toisella töissä, mutta mietin eri mahdollisuuksiani. Pystyn kyllä aloittamaan päivätyöni ohella työskentelemään käsityöläisenä ilman yritystä kunhan ilmoitan tuloni...Mitenkähän eläke? Eläkettä kertyy kaiketi vain yrityksen kautta? Mikä on halvin ja yksinkertaisin yrityksen muoto ja mitä siitä pitäisi jäädä voittoa että kannattaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo eläkeasia on hyvä miettiä myös. Kuten kirjoitatkin, eläkettä käsitöiden myymisestä kertyy vain, jos maksat yel-maksua eli yrittäjän eläkemaksuja. Niihin en osaa sanoa yhtään mitään - kannattaa kysyä eläkelaitoksesta suoraan. Tämä seuraava ei ole asiantuntijan lausunto: luin hiljattain joltain käsityöyrittäjien sivustolta artikkelin, jossa pohdittiin yel-maksun suhdetta muunlaiseen säästämiseen. Sen kirjoituksen mukaan kannattaisi ennemmin laittaa raha poikimaan johonkin sijoitusrahastoon tms. kuin että maksaisi yel-maksua enemmän kuin se pienin mahdollinen. Tiedä häntä? Jos onnistun löytämään tarpeeksi tietoa, voin jossain vaiheessa kirjoittaa tästäkin.

   Yritysmuoto sinällään ei maksa, mutta et varmaan sitä tarkoittanutkaan sanalla "halvin". Yksinkertaisin on toiminimi, jossa sinä maksat ja sinä päätät ja vastaat veloistasi henkilökohtaisesti. Jos käsitöillä ylipäätään pääsee voitolle, on se jo hieno saavutus - sen kannattavuuden miettii jokainen henkilökohtaisesti, millaisen "palkkavaatimuksen" omasta työstään haluaa.

   Kannattavuus vaatii kovin erilaista tulosta riippuen siitä, toimitko kotoa käsin vai pidätkö kivijalkamyymälää - kulut on niin kovin erilaiset.

   Jossain vaiheessa myöhemmin mietimme tuota kannattavuusasiaa ja siihen liittyen hinnoittelua. Moni käsityöläinen hinnoittelee itsensä ulos markkinoilta. Joko liian suurin hinnoin tai liian alhaisin. Mikä on se oikea hinta - ah, siinäpä viisaus!

   Poista
 7. Mitä minulle jää käteen rautalangasta väännettynä jos myyn vuodessa 8000€ :lla tuolla ei-yritystä-systeemillä verrattuna että minulla on vaikka toiminimi ja se y-tunnus. Ajatuksena työskennellä molemmissa tapauksissa kotona ja materiaalikulut ovat samat? Tämä asia pohdituttaa ainakin minua. Tai mitä jos myynti muuttuisi tuohon 8600 € eli ALV pitäisi maksaa ja olla se Y-tunnus , eikö silloin mene jo miinukselle viimeistään ja kannattaisi myydä vain alle 8500€?

  VastaaPoista
 8. Ei se toiminimi muuta euromääräisesti verotustasi mihinkään. Sama vero samasta tulosta menee, olet sitten y-tunnuksellinen tai ilman sitä, yrittäjä tai harrastaja. Arvonlisävero muuttaa tilanteen, silloin sinun pitää nostaa hintojasi, jotta pääset samaan tuottoon. Arvonlisävero ei kuitenkaan nouse heti "täyteen" arvoonsa, vaan pienillä tuloilla saat ns. alarajahuojennuksen. Toisaalta, kun olet alv-velvollinen, saat vähentää esim. hankintamenoihin liittyvät arvonlisäverot. Itse aikoinaan ajattelin pysytellä alle alv-rajan, mutta hyvin pian tajusin, että on sittenkin edullisempaa olla alv-velvollinen. Sain hankittua kankaita tukkuliikkeistä tukkuhintaan. Ulkomaiset tukut eivät edes suostuneet myymään alvittomalle. Ja muuten, ensi vuonna taitaa muuttua nuo arvonlisäveron alarajat...

  VastaaPoista
 9. Joku sanoi tuolla, että y tunnus säilyy koko ikänsä vaikka lopettaa toiminnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minä kirjoitin viimeisessä lauseessa. Kyllä asia on juuri niin kuin kirjoitat sinäkin. Onko sinulla siitä kysyttävää?

   Poista
 10. Jos alunperin hinnoittelee tuotteet ilman alvia niin miten on mahdollista nostaa hintoja myöhemmin? Asiakkaat ovat ehtineet tottua alhsisempiin hintoihin ja itsekin olen arvioinut menekin sen mukaan. Ja ehkä toiset myyvät edelleen vastaavia tuotteita ilman alvia.

  VastaaPoista
 11. Satu: niinpä! Jotenkin se vain on tehtävä, kun joudut itse sen alvin kuitenkin maksamaan. On hyvä tarpeeksi aikaisin - ehkäpä heti aloittaessaan yritystoiminnan - ottaa huomioon alvin hintaa korottava vaikutus. Onko asiakaskunta jo niin tuttu, että voi ilmoittaa hintojen koroituksesta ja kertoa syyksi alvin. Ei sitä omaksi tappioksi kannata ottaa.

  VastaaPoista
 12. Mervi, hienoa ja selkeää tekstiä. Näitä samoja asioita olen monesti miettinyt (kirjanpitotausta) ja ihmetellyt, että eikö verottajan toimesta saisi näitä veronmaksajille selkeytettyä. No siihen varmaan tarvitaan 'entinen verottaja', että kirjoitus on suuremman massan ymmärrettävissä ;) Monesti olen kuullut myös noita juttuja eri tulojen erilaisesta verottamisesta, samoin kuin erinäisistä 'rajasummista', jonka alle jäävät tulot olisivat verovapaata ja niitä on kyllä vaikea lähteä oikomaan, kun juttujen kertojilla on niin vahva 'tietämys'. Ja ymmärrän kyllä hyvin, että näille 'tietäjille' on tällainen kuva muodostunut, kun verottajan sivuilta on moni asia niin kovin vaikeasti tulkittavissa ja eikä heillä välttämättä ole samaa kiinnostusta verotukseen kuin jollakin tavalla sen parissa työskennelleillä on. Sinun tekstistäsi ja asiantuntemuksestasi (tunnet veroasiat, mutta myös selkeästi osaat asettautua vaikka kakuntekijän tai kynsientekijän asemaan) voisi verottaja hyötyä, koska kyllähän monesti tuo tietämättömyys on syy siihen, ettei veroja kaikesta makseta. Toki on niitäkin, jotka (vaikka tietäisivätkin) eivät halua veroja maksaa. Olen myös sitä mieltä, että näitä asioita sinun lähestymistavallasi olisi hyvä viedä jo ihan peruskouluun.

  VastaaPoista
 13. Mervi, hienoa ja selkeää tekstiä. Näitä samoja asioita olen monesti miettinyt (kirjanpitotausta) ja ihmetellyt, että eikö verottajan toimesta saisi näitä veronmaksajille selkeytettyä. No siihen varmaan tarvitaan 'entinen verottaja', että kirjoitus on suuremman massan ymmärrettävissä ;) Monesti olen kuullut myös noita juttuja eri tulojen erilaisesta verottamisesta, samoin kuin erinäisistä 'rajasummista', jonka alle jäävät tulot olisivat verovapaata ja niitä on kyllä vaikea lähteä oikomaan, kun juttujen kertojilla on niin vahva 'tietämys'. Ja ymmärrän kyllä hyvin, että näille 'tietäjille' on tällainen kuva muodostunut, kun verottajan sivuilta on moni asia niin kovin vaikeasti tulkittavissa ja eikä heillä välttämättä ole samaa kiinnostusta verotukseen kuin jollakin tavalla sen parissa työskennelleillä on. Sinun tekstistäsi ja asiantuntemuksestasi (tunnet veroasiat, mutta myös selkeästi osaat asettautua vaikka kakuntekijän tai kynsientekijän asemaan) voisi verottaja hyötyä, koska kyllähän monesti tuo tietämättömyys on syy siihen, ettei veroja kaikesta makseta. Toki on niitäkin, jotka (vaikka tietäisivätkin) eivät halua veroja maksaa. Olen myös sitä mieltä, että näitä asioita sinun lähestymistavallasi olisi hyvä viedä jo ihan peruskouluun.

  VastaaPoista
 14. Paljon hyvää kirjoitusta, kiitos.
  Lukivammaisena kuitenkin osa jäi vallan ymmärtämättä. Mietin usein miten voin perustaa yrityksen ilman että se vaikuttaa muuhun elämiseen. On turhauttavaa kuulla että tienaat euron tai tuhat euroa "se voi vaikuttaa tuloihisi mutta emme osaa sanoa vaikuttaako ja miten". Olen asiaa kysellyt TE toimistosta mutta mitään selkeää vastausta ei kukaan osaa sanoa. Vaikka usein luen miten hyvä maa suomi onkaan yrittäjälle niin helpoksi sitä ei ainakaan tehdä jos haluat sen villasukkaparin tai täytekakun myydä laillisesti kerran kuussa niin se voi vaikuttaa suurestikin tuloihisi, harmillista.

  VastaaPoista
 15. Paljon hyvää kirjoitusta, kiitos.
  Lukivammaisena kuitenkin osa jäi vallan ymmärtämättä. Mietin usein miten voin perustaa yrityksen ilman että se vaikuttaa muuhun elämiseen. On turhauttavaa kuulla että tienaat euron tai tuhat euroa "se voi vaikuttaa tuloihisi mutta emme osaa sanoa vaikuttaako ja miten". Olen asiaa kysellyt TE toimistosta mutta mitään selkeää vastausta ei kukaan osaa sanoa. Vaikka usein luen miten hyvä maa suomi onkaan yrittäjälle niin helpoksi sitä ei ainakaan tehdä jos haluat sen villasukkaparin tai täytekakun myydä laillisesti kerran kuussa niin se voi vaikuttaa suurestikin tuloihisi, harmillista.

  VastaaPoista
 16. Tarvitsetko lainaa? Yrityslaina? Henkilökohtainen laina? Onko luottosi huono? Tarjoamme sinulle tarvitsemasi lainan 3%: n korolla ...
  Huomaa: Minimilainasummasi on 5000 dollaria dollareita, lainat 100% ilmaisia (riski).

  quickfinance.dept@hotmail.com
  Mikä-sovellus: +919916071687
  Terveiset..

  VastaaPoista
 17. Tarvitsetko lainaa? Yrityslaina? Henkilökohtainen laina? Onko luottosi huono? Tarjoamme sinulle tarvitsemasi lainan 3%: n korolla ...
  Huomaa: Minimilainasummasi on 5000 dollaria dollareita, lainat 100% ilmaisia (riski).

  quickfinance.dept@hotmail.com
  Mikä-sovellus: +919916071687
  Terveiset..

  VastaaPoista
 18. Tarvitsetko lainaa? Yrityslaina? Henkilökohtainen laina? Onko luottosi huono? Tarjoamme sinulle tarvitsemasi lainan 3%: n korolla ...
  Huomaa: Minimilainasummasi on 5000 dollaria dollareita, lainat 100% ilmaisia (riski).

  quickfinance.dept@hotmail.com
  Mikä-sovellus: +919916071687
  Terveiset..

  VastaaPoista
 19. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
  Personal Loans (Secure and Unsecured)
  Business Loans (Secure and Unsecured)
  Consolidation Loan and many more.

  Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
  financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
  Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

  VastaaPoista
 20. Tarvitsetko lainaa, olen yksityinen, luotettava ja luotettava lainanantaja; Tarjoan lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella ja edullisella 3 % korolla. Etsitkö yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa, autolainaa, opintolainaa, velan vakauttamista, vakuudetonta lainaa ja riskipääomaa? Jos pankki tai rahoituslaitos on evännyt lainan yhdestä tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainapäätöksillesi, tarjoamme lainoja 2 000 € – 100 000 000,00 € 1-20 vuoden takaisinmaksuajalla kaikkialla maailmassa. Sähköposti: (bryanstefanloanfirm@gmail.com) Whatsapp-numero: +2348071917956 Whatsapp-numero: +919654763221

  Ottaa yhteyttä:
  Bryan Stefan

  VastaaPoista
 21. Tarvitsen kiireellisen Whatsapp-lainan Jurgen Stefanille https://wa.me/+2348071917956


  Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaaksesi velkojasi tai osakelainaa parantaaksesi liiketoimintaasi? Ovatko pankit ja muut rahoituslaitokset hylänneet sinut? Tarvitsetko lainojen yhdistämistä tai asuntolainaa? Älä etsi enää, sillä olemme täällä jättääksemme kaikki taloudelliset ongelmasi taaksemme. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Whatsapp:+2348071917956 Nämä ovat Jurgen Stefan Financial Service. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 3% korolla. Vaihe on 5 000 00 €. 100 000 000,00 € asti.

  VastaaPoista
 22. Tarvitsetko kiireellistä lainaa velkojen selvittämiseen vai tarvitsetko osakelainaa parantaaksesi liiketoimintaasi? Ovatko pankit ja muut rahoituslaitokset hylänneet sinut? Tarvitsetko lainojen yhdistämistä tai asuntolainaa? Älä etsi enää, sillä olemme täällä tehdäksemme kaikista talousongelmistasi menneisyyttä. Ota yhteyttä sähköpostitse:

  oceanfmortgages@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com

  Tämä on Ocean Finance Mortgages. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 2% korolla. Vaihtelee 5 000,00 eurosta enintään 100 000 000,00 euroon.

  VastaaPoista
 23. Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaaksesi velkojasi tai osakelainaa parantaaksesi liiketoimintaasi? Ovatko pankit ja muut rahoituslaitokset hylänneet sinut? Tarvitsetko lainojen yhdistämistä tai asuntolainaa? Älä etsi enää, sillä olemme täällä jättääksemme kaikki taloudelliset ongelmasi taaksemme. Ota yhteyttä sähköpostitse: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Tai Whatsapp: +919654763221 +2348071917956 Nämä ovat Jurgen Stefan Financial Service. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 3% korolla. Vaihe on 5 000,00 eurosta 350 000 000,00 euroon.

  VastaaPoista
 24. Hei

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa taloudellisiin tarpeisiisi? Tarjoamme lainoja 2 000 eurosta 50 000 000,00 euroon, olemme luotettavia, tehokkaita, nopeita ja dynaamisia, ilman luottokelpoisuustarkastuksia ja tarjoamme ulkomaisille lainoille 100 % takuun siirtojakson aikana.

  Jos kiinnostuit, ota yhteyttä osoitteeseen.

  Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: accessloanfirm2030@gmail.com

  Whatsapp: +79258159150

  Huom
  Herra Scott
  accessloanfirm2030@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Tarvitsetko lainaa? yksityinen laina? Yrityslainat? Asuntolaina? Maatalous- ja projektirahoitus? Tarjoamme kaikenlaisia lainoja 2% korolla! Ota yhteyttä sähköpostitse: dakany.endre@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Tarvitsetko lainaa? Tarjoamme kaikenlaisia lainoja, mukaan lukien asuntolainat, yrityslainat, sairaanhoitolainat, asuntolainat, opintolainat 2% korolla.

  Voit ottaa meihin yhteyttä jo tänään saadaksesi taloudellista apua sähköpostitse: fredmorefinance@gmail.com tai whatsapp: +919654763221

  Toivottaen
  Fred Moore

  VastaaPoista

 27. Olemme erikoistuneet tarjoamaan laajan valikoiman palveluita, kuten lainoja, asuntolainoja, sijoitusrahastoja, henkilökohtaisia ​​lainoja, terveyslainoja, avioliittolainoja, kiinteistölainoja, yrityslainoja ja yrityslainoja. voimme järjestää minkä tahansa lainan budjettiisi sopivalla erittäin halvalla korolla. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä jo tänään sähköpostitse: dakany.endre@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Edullinen lainatarjous ILMAN ENNAKKOMAKSUT

  Hei,

  Mitkä ovat taloudelliset tarpeesi? Myönnämme lainoja vähintään 2 000,00 dollarista enintään 100 000 000,00 dollariin ja laina-aika on 1–30 vuotta erittäin alennettu 2 % korko.

  Ota yhteyttä sähköpostitse: mh33finance@gmail.com

  Tarvitsetko yrityslainaa?
  Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa?
  Haluatko ostaa auton?
  Haluatko jälleenrahoittaa?
  Tarvitsetko asuntolainaa?
  Tarvitsetko valtavaa pääomaa liiketoimintaehdotuksen tai laajentamisen aloittamiseen?

  Oletko menettänyt toivosi ja luulet, että ulospääsyä ei ole, ja taloudelliset taakasi jatkuvat? Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä mahdollisen liikeyhteistyön saamiseksi.

  Ota meihin yhteyttä sähköpostitse:  mh33finance@gmail.com

  Terveiset
  M&H RAHOITUS

  VastaaPoista
 29. Laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on taloudellisia tarpeita. Huono luotto ja vakuudet ovat asia, josta asiakkaat ovat aina huolissaan etsiessään lainaa lailliselta lainanantajalta. Mutta MIDLAND CREDIT FIRM.on tehnyt tämän eron laina-alalla. MIDLAND CREDIT FIRM on lainanantajaorganisaation akkreditoima myöntämään lainoja paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3% korolla. Meille on annettu etuoikeus vastata taloudellisiin tarpeisiisi. Luottokysymyksen ei pitäisi estää sinua saamasta tarvitsemaasi lainaa.

  Palveluihimme kuuluvat seuraavat: -
  * Sijoittajalainat
  * Velan vakauttaminen
  *Toinen asuntolaina
  * Yrityslainat
  * Henkilökohtaiset lainat
  *Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100 % takuu. Sinun tarvitsee vain kertoa meille tarkalleen mitä haluat ja me toteutamme unelmasi varmasti. MIDLAND CREDIT FIRM sanoo KYLLÄ, kun pankkisi sanovat EI. Lopuksi rahoitamme pienimuotoisia lainayrityksiä, välittäjiä ja pienimuotoisia rahoituslaitoksia, jotta meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoja lainan hankkimisesta meiltä: Vastaa ystävällisesti tähän sähköpostiin: midland.credit2@gmail.com

  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Yrityksen sähköposti midland.credit2@gmail.com
  Yrityksen NMLS-tunnus: 315276.
  Motto: Investing for Generations.

  VastaaPoista
 30. Tarvitsetko lainoja projekteihin, investointeihin, henkilökohtaisiin lainoihin, yrityslainoihin, asuntolainoihin, opintolainoihin, yhdistämislainoihin ja lainoja erilaisiin projekteihin? niille, jotka haluavat saada lainaa yrityksestämme, tulee ottaa meihin yhteyttä: (dakany.endre@gmail.com) ja saada lainasi jo tänään.

  VastaaPoista
 31. Tarvitsetko pikalainaa?

  Tervetuloa kaikille! Lainauskapasiteettimme vaihtelee 2 000 € – 3 500 000 € ja kohtuullinen 2 % korko erittäin yksinkertaisin ja vaivattomin ehdoin. Jos kiinnostuit, jätä viestisi sähköpostitse: dakany.endre@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Hyvää päivää ,

  Olen erittäin innoissani saatuani henkilökohtaisen lainani uuden auton ostamiseen Mobil Funding Inc:ltä sen jälkeen, kun väärennetyt lainanantajat huijasivat minut kahdesti. Kaikkivaltiaan Jumalan kiitos kollegani esitteli minut Mobil Funding Inc:lle kollegalta, joka myös sai lainaa liiketoiminnan laajentamiseen ja suurimmaksi yllätyksekseni minulle annettiin tänään 25 000 USD lainaa.

  Kehotan teitä kaikkia lainaa tarvitsevia ottamaan ystävällisesti yhteyttä Mobil Fundingiin sähköpostitse lainahakemusta varten: mobilfunding1999@gmail.com

  Terveiset

  VastaaPoista
 33. Tarjoamme lainoja 2 %:lla Tarjoamme velan vakauslainoja, yrityslainoja, henkilökohtaisia lainoja, autolainoja, hotellilainoja, opintolainoja, henkilökohtaisia lainoja kodin jälleenrahoituslainoja, lisätietoja Sähköposti: (dakany.endre@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 34. Hei, Etsitkö yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa, autolainaa, opintolainaa, velan vakauttamista, vakuudetonta lainaa, riskipääomaa jne... Tai vain, jos pankki tai rahoituslaitos kieltää lainan syystä tai toisesta. Olet oikeassa paikassa luottoratkaisuille! Olemme kristillinen luottojärjestö, annamme lainoja sitä positiivisesti tarvitseville ja myös luottamuksen arvoisille, annamme myös lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella ja edullisella 2 % korolla sähköpostitse osoitteeseen me: (dakany.endre@gmail.com)

  Lainatarjous

  VastaaPoista
 35. Oletko koskaan joutunut huijauksen uhriksi? Oletko hukannut lompakkosi tai rahasi väärennetyille hakkereille verkossa? Pyydän sinua ottamaan yhteyttä tähän luotettavaan hakkeri- ja palautusasiantuntijaan AITOON HAKKERIIN. Jouduin väärennettyjen ihmisten uhriksi, jotka esiintyivät binäärioptioina ja bitcoin-sijoittajina, menetin 10 000 dollarin ja 2 BTC:n summan bitcoin-lompakostani näille väärennöksille. Kesti hetken ennen kuin tajusin, että ne olivat huijauksia, ja tämä todella sattui. Sitten ystäväni kuuli siitä ja suositteli minua GENUINE HACKERille, joka auttoi minua palauttamaan kaiken menettämäni. Lisätietoja saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM tai WhatsApp +1 (260) 218-3592 kautta.

  VastaaPoista
 36. Tarvitsetko minkäänlaista taloudellista apua? Henkilökohtaisia lainoja? Yrityslainat? Asuntolainat? Yrityksen lainat? Maatalous- ja hankerahoitus? Myönnämme lainoja 2% korolla! Ota yhteyttä: (richardcosmos5@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 37. Tarjoamme lainoja 2 %:lla Tarjoamme velkojen vakauslainoja, yrityslainoja, henkilökohtaisia lainoja, autolainoja, hotellilainoja, opintolainoja, henkilökohtaisia ​​lainoja kodin jälleenrahoituslainoja, lisätietoja Sähköposti: (dakany.endre@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 38. Hei ja tervetuloa Spotcap Global Financial Services -palveluun, Nimeni on Claudia Klein, olen lainanantaja ja myös rahoituskonsultti. Tarjoan kaikenlaisia lainapalveluita

  Tarvitsetko kipeästi taloudellista tukea? Tarvitsetko lainaa eri tarkoituksiin? Jos vastauksesi on kyllä, neuvon sinua ottamaan yhteyttä yritykseeni | spotcapglobalservices@gmail.com | tai lähetä tekstiviesti WhatsAppissa: +31642117819 | ja sinulla on laina tililläsi 24 tunnin sisällä, koska tarjoamme erinomaisia lainapalveluita kaikkialla maailmassa.

  Tarjoamme kaikenlaisia lainapalveluita (henkilölaina, yrityslaina ja paljon muuta), tarjoamme sekä pitkäaikaisia että lyhytaikaisia lainoja ja voit myös lainata jopa 15 miljoonaa euroa ja myönnämme lainoja alhaisella korolla 3 % vuodessa. Yritykseni auttaa sinua saavuttamaan erilaisia tavoitteita laajalla valikoimalla lainatuotteita.

  Ymmärrän sen tosiasian, että laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma Yksityisille, joilla on taloudellisia ongelmia ja jotka tarvitsevat ratkaisua niihin, monien ihmisten on niin vaikea saada osakelainaa paikallisista pankeista tai muista rahoituslaitoksista johtuen korkea korkotaso, riittämättömät vakuudet, velka/tulosuhde, alhainen luottoluokitus tai jokin muu syy

  Ei enää odotusaikoja tai stressaavia pankkikäyntejä. Palvelumme on käytettävissä 24/7 - voit saada lainaa ja suorittaa tapahtumasi milloin ja missä sitä tarvitset

  Tarjoamme 24 tunnin maailmanluokan lainapalveluita. Tiedustelut / Kysymykset? - Lähetä sähköposti | spotcapglobalservices@gmail.com | tai lähetä tekstiviesti WhatsAppissa: +31642117819 | & Vastaanota heti vastaus

  Perheesi, ystävien ja työtovereiden ei tarvitse tietää, että rahat ovat vähissä, kirjoita vain meille ja saat lainan.

  Taloudellinen vapautesi on käsissäsi!!

  VastaaPoista
 39. Hei,

  Olemme sertifioitu tarjoamaan seuraavan tyyppisiä lainoja TAI kaikenlaista rahoitusta: Yksityinen laina? Yrityslainat? Velkakonsolidointiluotto? Paranna kotiasi? Sijoitusluotto? Krediittejä saatavilla? Henkilökohtaiset lainat? kaupalliset lainat? Yhdistetty laina? Yhdistelmälainat? Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä: (dakany.endre@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 40. Hei,

  Tarvitsetko mukavaa lainaa tyytyväisyytesi vuoksi? Tarjoamme edullisen 3 % korkolainan paikallisille ja kansainvälisille lainanottajille. Olemme sertifioituja, luotettavia, luotettavia, tehokkaita, nopeita ja dynaamisia ja teemme yhteistyötä. annamme pitkäaikaista lainaa enintään 2-50 vuodeksi.

  Tarvitsetko suoraa, helppoa ja edullista lainaa velan maksamiseen, yrityksen perustamiseen tai jostain muusta syystä? Jos näin on, ota meihin yhteyttä lainahakemuksesi kanssa.

  Tämä tarjous on tarkoitettu vakaville ihmisille.

  Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut, sähköpostitse:   easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +13323304179

  Olemme sertifioituja,
  luotettava, luotettava, tehokas, nopea ja dynaaminen.

  Parhain terveisin,
  Derek Douglas
  easyloanfirm2020@gmail.com
  WhatsApp: +13323304179

  3% Yksinkertainen ja edullinen lainatarjous

  VastaaPoista
 41. Tarvitsetko velanhoitolainaa maksaaksesi laskusi? Haluatko hallita velkasi tänään? Yrityslainan jatkotarjous nyt? Tarvitsetko lainaa maksaaksesi laskusi? Tarvitsetko lainaa? Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa? Laina liiketoiminnan laajentamiseen? Yrityksen perustaminen, koulutus, velkojen yhdistäminen Laina kovalle rahalle Lainaa mihin tahansa? Tarjoamme lainaa ilman luottotarkastusta alhaisella korolla 2% lainasta, Sähköposti: (dakany.endre@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 42. Tarvitsetko kiireellistä lainaa velkojen maksamiseen tai osakelainaa liiketoimintasi parantamiseen? Ovatko pankit ja muut rahoituslaitokset hylänneet sinut? Tarvitsetko lainojen yhdistämistä tai asuntolainaa? Älä etsi enää, sillä olemme täällä jättääksemme kaikki taloudelliset ongelmasi taaksemme. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Whatsapp:+2347052882002 Nämä ovat Jurgen Stefan Financial Service. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 3% korolla. Vaihe on 5 000 00 €. 350 000 000,00 € asti.

  VastaaPoista
 43. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Myönnämmekö henkilökohtaisia lainoja? Yrityslainat? Asuntolainat? Maatalouslainat? Koulutuslainat? Debit Consolidation lainat? Kuorma-autolainat? Autolainat? Hotellilainat? Jälleenrahoittaa lainat? ja lisää koululainoja? Aloituslainat? .Tarjoamme 2% korolla! Ota yhteyttä: (richardcosmos5@gmail.com)

  lainatarjous

  VastaaPoista
 44. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Myönnämmekö henkilökohtaisia lainoja? Yrityslainat? Asuntolainat? Maatalouslainat? Koulutuslainat? Debit Consolidation lainat? Kuorma-autolainat? Autolainat? Hotellilainat? Jälleenrahoittaa lainat? ja lisää koululainoja? Aloituslainat? .Tarjoamme 2% korolla! Ota yhteyttä: (richardcosmos5@gmail.com)

  lainatarjous

  VastaaPoista