maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kiinnostaako verotus?

Olen käsityöläinen. Olen myös entinen verottaja. Olen yrittäjä, mutta myös eläkeläinen. Tai toisinpäin. Jäin työkyvyttömyyseläkkeelle verotoimistosta. Muutaman vuoden olin kotona toimettomana ja sitten perustin yrityksen saadakseni myytyä käsitöitäni.


Jo kuusi vuotta olen pitänyt blogia nimeltään Pellavasydän. Kaikista yli tuhannesta kirjoituksesta kaikkein suosituin on ollut tämä: Pitääkö käsitöistä maksaa veroa? Se on kirvoittanut monen monta kommenttia, kysymystä ja myös henkilökohtaisia sähköpostiviestejä. Olen yrittänyt vastata kaikkiin.

Verotusasiat ovat monen mielestä hankalia ja usein myös vastenmielisiä. Netin erilaisilla käsityöfoorumeilla olen törmännyt todella hullunkurisiin käsityksiin ja tiedon nimellä kulkeviin mutu-versioihin. Haluan omalta osaltani helpottaa käsityöläisten ongelmia aukaisemalla verotussolmuja. Tavoitteeni on selvittää verotusta kansantajuisesti ja helposti ymmärrettävästi.

Onnistunkohan tässä?

Ajatukseni on aloittaa ihan perusasioista. Miten verotus tapahtuu, mikä on ennakonpidätysprosentti, entä ennakkovero, mikä on arvonlisävero jne...

Jos verotusasiat sinua kiinnostaa - tai vaikkei kiinnostaisikaan, mutta on pakko tietää - liity lukijaksi ja pysy kuulolla! Mervi16 kommenttia:

 1. Hienoa, että jaat osaamistasi. Itse jotenkin lannistun heti tälläisten asioiden edessä. Kun ei kiinnosta niin on jotenkin työlästä edes alkaa etsiä tietoa. Ehkä sivistyn jos tieto tarjotaan näin helposti. Kiitos:-)

  VastaaPoista
 2. Kyllä vaan kiinnostava aihe. Kiitos, kun jaat tietojasi ja kokemuksiasi. Ja erityisplussa upeasta kuvastasi.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa, että sait tehtyä tämän sivuston niin pian. Kiitos sinulle, kun jaat osaamistasi meille tietämättömille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Impulsiivisuuteni pääsi taas pinnalle.... toisinaan taas olen erityisen ryhtymisrajoitteinen.

   Poista
 4. Hienoa,seuraan kyllä blogiasi usein,harvoin kommentoiden tosin.Katselen mielenkiinnolla käsitöitäsi ja ihailen ahkeruuttasi.Teen itsekkin paljon neuletöitä ja virkkaan,enimmäkseen kaappiin ja annan lahjaksi.....myynti on osoittautunut melko vaikeaksi.Tätä osiota tulen myös seuraamaan ahkerasti ja opiskelemaan.Kiitos kun jaksat neuvoa ja antaa hyviä tarpeellisia vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni kirjoittaa, että hyvä kun jaksan... tosiasiassa nautin koneen ääressä istumisesta ja blogien kirjoittelemisesta.

   Poista
 5. Tämäpä hieno homma! Täytyy ruveta oitis blogisi seuraajaksi!

  VastaaPoista
 6. Kyllä, olet hieno ihminen. Kiitos. Ilmoittaudun heti seuraajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm.... netissä voi itsestään tuoda esiin mitä haluaa. Todellisuus saattaa olla toista. Vähemmän hienoakin.

   Poista
 7. Kiitos hyödyllisestä ja helppolukuisesta blogista! Tätä alan ehdottomasti seuraamaan. Ps. Yleensä jaksan vain silmäillä tekstejä, mutta olet kyllä taitava kirjoittaja, kaikki luin antaumuksella - teksti vei mennessään ^_^ Odotan jatkoa, tästä blogista on hyötyä!

  VastaaPoista
 8. Kiinnostaa! Kiitos selkeästä blogista. Samalla mietityttää kovastikin se, että kannattaako ns. rehellisyys? Tiedän eläkeläisiä, jotka hankkivat kesällä lisätuloja myymällä leivonnaisia ja käsitöitä. Joulu-tammikuussa sitten maksavat 50 % veroja tuloistaan, eli vaivanpalkka jää kovin, kovin pieneksi... saati jos olisi sairaseläkkeellä. Aika kovalla kädellä verottaja käy näillä lisäansioilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaako rehellisyys. Siinä ollaankin jo perusarvojen äärellä. Mikä ylipäätään kannattaa ja voidaanko kaikki mitata rahassa - suuria kysymyksiä!

   Poista